Societat 12/10/2023

Trenta entitats socials convoquen una contracimera turística amb el lema 'Menys turisme, més vida'

Entre les activitats previstes hi ha una manifestació dia 30 d'octubre amb motiu de la cimera dels ministres europeus del ram a Palma

1 min
Representants dels grups que organitzen la contracimera

PalmaUna trentena de col·lectius socials i veïnals han organitzat una contracimera social sota el lema 'Menys turisme, més vida' del 26 al 28 d'octubre, que clourà amb una manifestació dia 30 del mateix mes, a les 19 hores, a la porta de Santa Catalina de Palma.

Pere Joan Femenia, portaveu de la contracimera social del turisme, ha explicat que han decidit organitzar aquestes accions com a resposta a la cimera de ministres de Turisme de la Unió Europea que es reuniran a Palma dia 30 i 31 d'octubre en el marc de la presidència espanyola. "Com que a aquesta reunió de ministres no s'hi ha convidat cap moviment social ens hem unit convocant una contracimera mostrant les diferents realitats de l'impacte del turisme a les Illes Balears i els seus ciutadans".

De moment, s'hi han sumat una trentena de col·lectius i entitats socials, ecologistes, veïnals, feministes i sindicals que ja estan preparant una contraprogramació al carrer: espais de debat, estratègies d'organització col·lectiva, xerrades, presentació de llibres i altres accions.

Les accions tenen per objecte abordar qüestions com el transport, la crisi climàtica, les ampliacions de les infraestructures, la precarietat laboral o la situació de l'habitatge.

"No proposam l'abolició del turisme, però sí el decreixement, una convivència entre la població, el territori i el turisme que suposi una planificació de la capacitat de càrrega del territori i de les illes per absorbir la població no resident afavorint una convivència saludable. Vivim una situació de massificació sense límit que només beneficia determinats sectors que no tenen en compte la veu de la població de les Illes".

Per tal d'informar sobre com es concreta el programa d'activitats, s'ha creat un compte a les xarxes socials que ja està en funcionament: @ContraCimera.

stats