Societat 07/01/2022

Els treballadors de SFM reprenen la vaga amb una primera jornada sense incidències

Coincideix amb la tornada a les classes a la UIB

ARA Balears
1 min
Un tren del SFM.

PalmaEls treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) han reprès aquest divendres la vaga en el servei de tren. La primera jornada d'aturades de l'any s'ha desenvolupat sense incidències, segons ha informat el comitè d'empresa. Coincideix amb la tornada a les classes a la Universitat de les Illes Balears (UIB) i amb l'inici de les rebaixes de gener.

Les aturades han tingut lloc de 7.05 a 7.25 hores; de 8.05 a 8.25 hores i de 9.05 a 9.25 hores. Durant l'horabaixa hi ha convocades més aturades: de 17.05 a 17.25 hores; de 18.05 a 18.25 hores i de 19.05 a 19.25 hores. La jornada d'aquest divendres encapçala un llistat amb vuit jornades més de vaga aquest gener: els dies 10, 13, 16, 17, 18, 19, 20 i 24. No obstant això, després de diversos mesos de vaga, en el calendari no hi ha fixada de moment cap nova data per reunir-se amb la Conselleria o la direcció de SFM per tractar de desbloquejar el conflicte, segons indiquen els representants dels treballadors.

En aquest sentit, fonts del comitè han lamentat que no hi ha hagut cap avanç en les converses amb Mobilitat i la direcció de SFM, encara que sí que hi ha hagut "acostament" per part de grups polítics afins al Govern -MÉS i Podem, han especificat-, que s'han interessat per la situació.

Des del comitè d'empresa han insistit que la gestió pública del futur tramvia és "una línia vermella" per als treballadors, així com la inversió en la infraestructura ferroviària i la millora del servei de SFM, especialment davant l'arribada de fons europeus. "El Govern s'omple la boca de promoure el transport públic, però en els fets no és així", han denunciat.

stats