Laboral
Societat 17/05/2023

Els treballadors del metall desconvoquen "totalment" la vaga

Aquest dimecres els sindicats han arribat a un preacord amb la patronal que consisteix en una pujada salarial del 14% en tres anys i que ha de ser ratificat en assemblea

ARA Balears
1 min
Protesta dels treballadors del sector del metall al polígon de Son Castelló aquest dimarts.

PalmaEls treballadors del sector del metall i la patronal han desconvocat "totalment" les jornades de vaga previstes per als pròxims dies després d'arribar aquest dimecres a un preacord amb la patronal, que consisteix en una pujada salarial del 14% en tres anys. Concretament, el preacord estableix una pujada salarial del 4% en tres anys, que se suma a 2% del complement d'indemnització per pèrdua de poder adquisitiu, que oscil·larà entre els 328 i els 725 euros depenent de les categories. De totes maneres, segons han informat els sindicats i ha recollit Europa Press, aquest preacord encara ha de ser ratificat en assemblea, el pròxim 22 de maig a les 19 h, en el teatre de CCOO.

"La vaga es desconvoca totalment fins a la ratificació. Si no hi ha una votació positiva, haurem de plantejar-nos continuar negociant o convocar una altra vaga", han assenyalat des d'USO. Així mateix, han remarcat que els sindicats "estan bastant content" amb el preacord.

Cal recordar que el dimarts va ser el primer dia de vaga després que els sindicats que la varen convocar (USO, CCOO i UGT) no arribessin a un acord amb la patronal a la reunió del dilluns en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears (Tamib). Aquell mateix dia varen començar les negociacions amb la patronal a la seu de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

Davant tota aquesta situació, els sindicats varen assenyalar que varen convocar aquestes jornades de protestes per "dignificar" el conveni autonòmic del metall i les professions que es regeixen per aquesta norma laboral. A més, segons subratllaven, mentre les empreses continuen millorant els seus comptes de resultats, les plantilles estan "cansades" de veure com els preus augmenten i els seus salaris "no ho fan al mateix ritme".

stats