Protestes
Societat 16/05/2023

Vaga dels treballadors del metall: protestes i retencions en els accessos del polígon de Son Castelló

El sector ha iniciat aquest dimarts la primera de les quatre jornades de mobilitzacions previstes

1 min
Protesta dels treballadors del sector del metall al polígon de Son Castelló.

PalmaEls treballadors del sector del metall han iniciat aquest dimarts la primera de les quatre jornades de vaga previstes per no haver arribat a un acord amb la patronal per l'increment salarial. Des de primera hora del dematí els treballadors, convocats pels sindicats CCOO, UGT i USO, han recorregut diferents zones del polígon de Son Castelló i han provocat talls de circulació en algunes vies, alentint el trànsit i obligant en alguns casos a intervenir la Policia Local i la Policia Nacional. El portaveu d'USO, Fran Vila, ha xifrat la participació en la concentració en unes 1.000 persones.

Cal recordar que prop de 40.000 treballadors de les Balears d'aquest sector estaven cridats a la vaga aquest dimarts i també els pròxims dies 17, 18 i 20 de maig amb l'objectiu de desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu. Els sindicats consideren que la proposta feta per la patronal és insuficient i "no compensa la pèrdua salarial i el poder adquisitiu dels darrers anys". En aquest sentit, assenyalen que convoquen aquestes jornades de protestes per "dignificar" el conveni autonòmic del metall i les professions que es regeixen per aquesta norma laboral. Segons subratllen, mentre les empreses continuen millorant els seus comptes de resultats, les plantilles estan "cansades" de veure com els preus augmenten i els seus salaris "no ho fan al mateix ritme".

Els representants dels treballadors, ha explicat Vila, esperen que al llarg d'aquest dimarts es convoqui una nova reunió amb la patronal per continuar negociant. Els sindicats recalquen que si avui no s'arriba a un acord, es preveuen més mobilitzacions per a aquest dimecres al polígon de Can Valero, per a dijous al polígon de Marratxí i per a dia 29 de maig a l'aeroport de Palma.

stats