Laboral
Economia 09/05/2023

El sector del metall a les Balears convoca quatre dies de vaga

Els sindicats afirmen que la patronal ha fet una proposta "insuficient" en la negociació del conveni col·lectiu que "no compensa la pèrdua salarial dels darrers anys"

ARA Balears
1 min
Un treballador en una planta metal·lúrgica a Székesfehérvár, a Hongria.

PalmaProp de 40.000 treballadors de les Balears del sector del metall estan cridats a la vaga els pròxims dies 16, 17, 18 i 20 de maig amb l'objectiu de desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu. Així n'han informat CCOO, UGT i USO en un comunicat conjunt en el qual han considerat que la proposta feta per la patronal és insuficient i "no compensa la pèrdua salarial i el poder adquisitiu dels darrers anys".

En aquest sentit, assenyalen que convoquen aquestes jornades de protestes per "dignificar" el conveni autonòmic del metall i les professions que es regeixen per aquesta norma laboral. Segons subratllen, mentre les empreses continuen millorant els seus comptes de resultats, les plantilles estan "cansades" de veure com els preus augmenten i els seus salaris "no ho fan al mateix ritme".

Les organitzacions sindicals insisteixen que les empreses han de "repartir la riquesa que es genera" amb el conjunt de treballadors. "Toca equilibrar la balança, els treballadors han fet molts sacrificis", conclouen.

stats