Societat 01/05/2022

Un miler de persones es manifesten a Palma per reclamar els drets dels treballadors

"Apujar els salaris, mantenir els preus i més igualtat" ha estat el lema dels principals sindicats

ARA Balears
2 min
Pancarta que ha encapçalat la manifestació del Dia del Treballador a Palma

Un miler de persones, segons l'organització, s'han manifestat a Palma aquest diumenge, Dia del treballador, per reivindicar els drets laborals. "Apujar els salaris, mantenir els preus i més igualtat" ha estat el missatge que ha encapçalat la marxa per part dels principals sindicats, CCOO i UGT.

A més, una altra de les reivindicacions cabdals ha estat defensar que "no es pot mantenir una vida digna a les Illes treballant els sis mesos de temporada turística", segons han explicat el secretari general de CCOO de les Balears, José Luis Garcia, i el secretari general d'UGT, Lorenzo Navarro.

De fet, en la manifestació també s'han pogut llegir pancartes amb missatges feministes, per posar en relleu la vulnerabilitat de les dones en el sector laboral i en contra del treball sexual i reproductiu. "Doble explotació per dona i obrera", es llegia.

Diversos partits polítics també s'han sumat a la manifestació. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha encapçalat la pancarta del PSOE en qualitat de secretària general. "És un dia de reivindicació, però també de celebració per tots els drets laborals aconseguits", ha expressat Armengol als mitjans abans de començar la marxa. "Quan hi ha governs progressistes és quan s'avança i les dades d'ocupació, rècord després de la pandèmia, demostren l'esforç que ha suposat", ha dit. Així mateix, Armengol ha destacat la definició del primer Pla d'Igualtat Laboral de la comunitat autònoma.

D'altra banda, els sindicats han exigit al Govern "reflexionar", perquè "no poden viure 1,2 milions de persones amb sis mesos de temporada. És totalment insuficient i insostenible poder mantenir una vida digna, amb uns preus de l'habitatge disparats". De fet, els representants sindicals contestaven a les queixes dels hotelers pel que fa a la manca de treballadors per als pròxims mesos.

Altres partits com Podem també han participat en la marxa. La coordinadora autonòmica de Podems Balears i diputada d'Unides Podem al Congrés, Antònia Jover, ha reivindicat "una pujada salarial als treballadors del sector turístic" i ha celebrat que aquest Primer de Maig sigui "més alegre", gràcies la reforma laboral.

stats