Societat 06/07/2022

Els treballadors de l'aeroport de Menorca reclamen la paga de productivitat

El president del comitè de centre ha reiterat la necessitat de reforçar la plantilla

Iván Martín
1 min
Treballadors exigint els seus drets a l'aeroport menorquí.

MAÓUn total de 70 treballadors de l'aeroport de Menorca s'han concentrat aquest dimecres per exigir a Aena i Enaire la paga de productivitat, congelada a causa de la crisi sanitària provocada per la covid-19. El comitè de centre, format per CCOO, UGT, USO i CSPA, considera que una vegada la normalitat ha arribat a la instal·lació aeroportuària, on fins i tot han augmentat les xifres de passatgers respecte del 2019, ha arribat el moment del pagament d'aquest dret adquirit l'any 2018.

El president del comitè de centre, Ramon Carreras, ha recordat les reivindicacions sindicals: "És una petició legítima i les dades de trànsit aeri ens avalen". I afegeix: "No és admissible que ni les empreses del grup, ni el Ministeri, ni la Secretaria d'Estat no responguin a la reclamació de la recuperació de la paga". D'altra banda, Carreras ha afirmat que si no es materialitza el pagament continuaran amb les mobilitzacions: "Parlam d'una quantitat d'11,2 milions d'euros en el cas d'Aena i de 2 milions d'euros d'Enaire, xifres assumibles perquè només Aena va obtenir l'any 2019 uns beneficis de 1.400 milions d'euros".

En un altre ordre de coses, el president del comitè de centre ha reiterat la necessitat de reforçar la plantilla: "Molts dels nostres departaments estan infradotats a causa de les càrregues de treball. Especialment preocupant és la situació dels tècnics d'Operacions Aeroportuàries, ja que el 2012 en teníem 15 tot l'any i ara són 12". Carreras també ha mencionat les mancances en el departament d'informàtica, la falta de fixos discontinus en el col·lectiu administratiu o la falta de tècnics d'Equips Torre: "Que provocarà que es frustri el projecte de Torre Virtual".

stats