Societat 20/01/2023

Treballadors de l'aeroport de Menorca denuncien la falta de personal regalant entrepans de xoriç

Si Aena i Enaire no solucionen el conflicte, es convocarà una vaga que podria afectar la Setmana Santa

Iván Martín
1 min
Treballadors de l'aeroport repartint entrepans a usuaris.

MAÓEls treballadors de l'aeroport de Menorca han dut a terme aquest divendres un acte de protesta ben original i amb l'únic objectiu de reiterar a Aena i Enaire la necessitat d'augmentar el personal. Per arribar als usuaris, han instal·lat una taula i han repartit entrepans de xoriç a totes aquelles persones que circulaven per l'equipament. El Comitè de Centre denuncia que les empreses aeroportuàries no cobreixen les vacants de la plantilla que hi ha per traslladats i jubilacions. De la mateixa manera, demanen que s'incrementi la plantilla de tècnics de programació i operacions a 15 persones durant la temporada d'estiu i dos administratius fixos discontinus.

El portaveu del Comitè de Centre, Ramon Carreras, ha advertit que si no es resol el conflicte, plantejaran més mobilitzacions i una vaga: "Mentre Aena i Enaire no facin res, continuarem amb les protestes i la conscienciació", i ha afegit: "No descartam que afecti la Setmana Santa, però encara és prest i confiam arribar amb un acord a aquelles dates". A més, Carreras ha instat el Consell de Menorca i el Govern balear a posicionar-se públicament i pressionar davant el "risc" que suposa tenir un equipament públic en aquestes condicions.

D'altra banda, recorden que s'està impulsant un sistema de control remot sense els mitjans tècnics i humans suficients per desenvolupar el projecte amb garanties. Cal dir que la torre de control de Menorca és la més antiga de l'estat espanyol i es troba deteriorada i amb una estructura que té de vida útil fins a l'any 2024, segons un informe tècnic.

L'aeroport de Menorca va tancar el 2012 amb 2.545.942 passatgers i 25.533 operacions, amb una plantilla en col·lectius com bombers i tècnics de programació i operacions superior al de 2022, amb 3.900.935 passatgers i 36.072 operacions.

stats