Abús sexual a menors
Societat 12/05/2023

Els treballadors de la Fundació Natzaret, "preocupats" pels possibles abusos sexuals que es varen viure al centre

Asseguren que la direcció està treballant per aclarir els fets

ARA Balears
2 min
Uns dels centre de la Fundación Nazaret a Palma

PalmaEl comitè d'empresa de la Fundació Natzaret, en representació dels seus treballadors i treballadores, ha emès un comunicat en què expressa preocupació pels casos d'abús sexual que suposadament es varen viure fa anys al centre i s'han denunciat en les darreres setmanes. Hi destaquen que rebutgen qualsevol d'aquests comportaments i subratllen que des de fa molts anys fan feina per evitar que es visquin situacions com aquesta en qualsevol dels centres de la fundació.

En el comunicat, a més, remarquen que treballadors i direcció treballen i segueixen escrupolosament totes les normatives, inspeccions, auditories... vigents per tal d'assegurar que no es faci res en perjudici dels menors residents als serveis d'acollida que gestiona la Fundació Natzaret. En aquest sentit, també han manifestat que tots els treballadors compleixen amb tots els requisits pel que fa a titulacions, formacions específiques i altres obligacions que ens exigeixen les administracions públiques, com l'absència d'antecedents penals, certificats d'absència de delictes sexuals...

Davant tots aquests fets, han reiterat la preocupació pels fets denunciats i asseguren que tenen constància que des de la direcció de la Fundació Natzaret s'ha ofert tota l'ajuda necessària per intentar aclarir el que va succeir i que es faci justícia i "es repari en la mesura que sigui possible tot el dolor que es pogués causar". A més, han mostrat el seu suport a qualsevol persona que hagi patit "qualsevol tipus d'abús en èpoques passades", i han afirmat que continuaran lluitant per acompanyar la infància i la joventut "de la manera més professional i segura, impedint que ni ara ni en el futur es pugui repetir qualsevol negligència, abús o situacions que provoquin dolor a qualsevol persona".

Cal recordar que, a finals d'abril, un home de 51 anys va denunciar que durant la dècada dels 80 tant ell com una quinzena de nins que residien en un centre de menors de la Fundació Natzaret a Palma varen ser víctimes d'abusos sexuals per part d'un monitor.

stats