Abús sexual a menors
Societat 27/04/2023

L'advocat del denunciant de Natzaret per abusos diu que hi ha proves per investigar els fets

El lletrat ha entregat un vídeo i diversos informes psicològics a un jutjat de Palma

ARA Balears
2 min
L'advocat Francisco Fernández i la portaveu d'Ardip, Margarita Mogica

PalmaL'advocat d'Antoni Estela, Francisco Fernández, ha explicat aquest dijous que hi ha proves per investigar els fets. En aquest sentit, ha assenyalat que el reconeixement dels fets per part del presumpte agressor en un vídeo i l'aparició de més víctimes justifiquen que la denúncia presentada per la víctima tingui recorregut. Segons ha recollit Europa Press, l'advocat i la portaveu de l'Associació Ardip, Margarita Mogica, han assenyalat que el vídeo que va fer Estela al domicili del seu agressor i diversos informes psicològics, que provarien l'estat traumàtic de la víctima, han estat entregats a un jutjat a Palma.

"Potser vàrem poder fer alguna cosa fa 30 o 40 anys, però jo ja ho vaig oblidar i me'n vaig penedir", diu l'agressor al vídeo. Així, apunten que el reconeixement dels fets fa que aquests "cobrin actualitat" i juntament amb l'aparició de "moltes més víctimes", tinguin rellevància judicial i puguin derivar en una investigació judicial.

Això no obstant, amb els presumptes delictes prescrits, Fernández ha indicat que amb la denúncia no cerquen una condemna per prescripció, sinó una sentència "declarativa", és a dir, el reconeixement que els fets varen ocórrer i el rescabalament de la víctima, que serveixi perquè altres víctimes també ho denunciïn.

Segons l'advocat, va ser la "manca d'investigació" i l'"omissió de les institucions" arran de la denúncia que va presentar el 2016, el que va dur Estela a presentar-se al domicili del seu agressor, que ara és al Perú. "Si va enregistrar el vídeo és perquè necessita un perdó i que algú li digui que li sap greu", assegura Mogica.

Pel que fa al possible recorregut legal de la denúncia, sense la ratificació d'Estela, que està ingressat per ansietat, l'advocat ha explicat que en circumstàncies normals, en 15 o 20 dies hi hauria un pronunciament sobre si s'admet o s'arxiva. En cas que s'arxivàs, es recorreria a l'Audiència Provincial. Aleshores, si fos viable, començaria una investigació per part de la Fiscalia, que hauria de pronunciar-se en uns sis mesos, moment en què es podria saber si s'arriba a un judici.

Mogica també ha explicat que Estela està "sobrepassat" i que ha estat ingressat per poder recuperar-se "del trauma que suposa haver de reviure uns fets molt dolorosos". Quant a la seva detenció dilluns per presumptament intentar atropellar una veïna amb qui havia discutit, ho ha atribuït a l'estat de "nerviosisme" a què es troba sotmès arran del cas.

stats