Abús sexual a menors
Societat 24/04/2023

Denuncien diversos casos d'abús sexual en un centre de menors de Palma durant els anys 80

Una de les víctimes ha assegurat que n'hi hauria hagut més de 15 casos i que els abusos es repetien de manera reiterada

ARA Balears
2 min
Uns dels centre de la Fundación Nazaret a Palma

PalmaUn home de 51 anys ha assegurat que durant la dècada dels 80 tant ell com una quinzena de nins que residien en un centre de menors de la Fundació Natzaret a Palma varen ser víctimes d'abusos sexuals per part d'un monitor. Segons ha avançat Diario de Mallorca i ha recollit Europa Press, Antoni Estela, l'home que ha denunciat el cas, assegura que aquests abusos sexuals al centre es varen produir de manera continuada durant quatre anys.

En aquest sentit, ha detallat que, en el seu cas, els abusos varen començar quan tenia onze anys i es varen repetir fins als 14 anys. A més, ha denunciat que va ser testimoni de com aquest monitor abusava d'altres menors del centre dels 10 als 15 anys. Quatre dècades després dels abusos, Estela està intentant contactar amb possibles víctimes i ha animat tots els que varen viure al centre de menors de la fundació a contactar amb ell per tal d'esbrinar més coses sobre el tema i destapar-ne possibles casos nous i posar aquest fet en el centre mediàtic i judicial.

Estela ha explicat que, poc després de fer-se pública la seva denúncia, va rebre la telefonada d'un home que va estar al centre durant els anys 80 i li va confirmar que tot el que denunciava "era cert". En la denúncia, explica que el modus operandi de l'abusador era sempre el mateix: mentre tots els menors dormien, duia a un nin a una sala separada i n'abusava sexualment.

"Ara veim l'abús de poder que estava cometent per robar a un nin el més gran que té, que és la seva innocència i tranquil·litat. No ho hem oblidat", ha denunciat Antoni Estela. A més, ha assegurat que aquesta denúncia 40 anys després "no és una qüestió de venjança, sinó de justícia".

El cas és ara en mans d'un jutjat de Palma, després que el mes de gener passat Estela presentàs una denúncia contra el presumpte abusador, que ara viu al Perú, encara que l'octubre passat va anar personalment a cercar-lo a Palma per recriminar-li els fets, trobada que va gravar en vídeo. En aquest encontre, el presumpte agressor nega inicialment les acusacions, però després demana perdó per "si en alguna cosa va poder fer mal als menors". "Per ventura vàrem fer alguna cosa fa 30 o 40 anys, però jo ja ho he oblidat i me'n penedesc. Va estar malament i per això li deman perdó", va afirmar el presumpte abusador.

stats