32 treballadors socials comencen l'avaluació d'urgència a les llars dels municipis afectats

Aniran casa per casa per quantificar els danys i preparar l'ajuda més immediata

A partir de les vuit del  matí, 32 treballadors socials estan visitant, casa per casa, els afectats per les inundacions al Llevant de Mallorca. És un  desplegament  que es fa des de la Conselleria de Serveis Socials del Govern balear per tal de donar suport a aquelles famílies que més ho necessitin i per quantificar els danys i preparar l'ajuda més immediata.

"Estan mirant quins estris bàsics es necessiten en cada cas perquè puguin tenir una vida normalitzada", explica la consellera Fina Santiago. Es tracta d'avaluar on  falta una gelera, una rentadora... i quantificar les necessitats llar per llar perquè les assumeixi el Govern balear. "Hem fet un procediment administratiu molt senzill de fer perquè les  sol·licituds  s'atenguin com més aviat millor . Només amb l'informe de la  treballadora  social bastarà per fer la petició", comenta la consellera.

El problema és que "està essent massa  ràpid  perquè la gent ho ha perdut tot", es lamenta Santiago. " La cosa positiva  és la capacitat de solidaritat que tenim els humans. Això  et reconforta  i t'emociona".

Segons la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, les ajudes  del  Govern "ja estan activades" i es quantificaran en el proper Consell de Govern.


El Govern preveu posar en marxa un segon pla d'actuació conjuntament amb els consells insulars i ajuntaments per fer un acompanyament psicosocial perquè "en aquest moment estan traient fang i netejant o ajudant el veïnat i no han p aït  la situació.  D'aquí a  dues setmanes sí que en veuran l'impacte i necessitaran l'acompanyament professional", afegeix Santiago.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF