Societat 14/11/2019

Traslladen en avió un infant de 9 mesos amb oxigenació extracorpòria

És la primera vegada que es trasllada amb aquesta tècnica un pacient pediàtric de tan poca edat

Ara Balears
1 min
Traslladen en avió un infant de 9 mesos amb oxigenació extracorpòria

PalmaL'Hospital Universitari Son Espases i el SAMU-61 han duit a terme amb èxit el primer trasllat aeri de tot l'Estat d'un pacient pediàtric de molt poca edat amb la tècnica d'oxigenació extracorpòria (ECMO). El pacient és un infant de 9 mesos que pateix una afectació cardíaca greu. El dispositiu del SAMU-061 es va activar a les 16 h d'aquest dimecres.

El pacient va ser intervingut durant diverses hores a l'Hospital Universitari Son Espases i, una vegada estabilitzat durant la nit, ha sortit aquest dijous al matí de l'UCI pediàtrica de Son Espases amb la Unitat de Transport Pediàtric Urgent cap a l'aeroport de Son Sant Joan. A les 9 h el pacient s'ha enlairat en un avió de l'Exèrcit de l'Aire cap a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Traslladen en avió un infant de 9 mesos amb oxigenació extracorpòria

Durant el procediment han sotmès l'infant a la tècnica ECMO, una maniobra complexa que dona suport cardíac i respiratori a pacients que tenen aquests òrgans afectats greument i que no poden desenvolupar una funció normal per si mateixos. Tot el procés ha estat coordinat des de la Central de Coordinació del SAMU-061 de les Illes Balears i ha estat necessari sol·licitar l'ajuda de l'Exèrcit de l'Aire per utilitzar un avió de gran capacitat.

stats