Societat 27/10/2020

La Policia Local de Palma incorpora un protocol per interactuar amb transsexuals

El document estableix com els agents han de fer escorcolls corporals i com s'hi han de dirigir correctament

Ara Balears
1 min
Places de policia local reservades per a exmilitars

PalmaLa Policia Local de Palma ja disposa d'un protocol que recull pautes per tractar amb transsexuals perquè siguin atesos amb respecte, cortesia i dignitat, segons ha explicat aquest dimarts la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas.

El document estableix la manera com els agents han de fer escorcolls corporals i com s'han de dirigir als transsexuals. També s'expliquen què vol dir ser cissexual i persona no binària, entre altres conceptes, perquè els policies en tinguin coneixement.

El protocol té com a objectiu que els agents siguin capaços d'entendre i respectar la diversitat de gènere i protegir els drets dels trans. El text ha estat elaborat per l'Equip de Gestió per a la Diversitat de la Policia Local de Fuenlabrada amb el suport de l'Associació Chrysallis de Madrid, que ha estat compartit i adaptat amb el cos de la Policia Local de Palma.

La coordinadora de Seguretat Ciutadana, Joana Adillón, ha afirmat que el protocol incideix en la formació específica en matèria de sensibilització, discriminació i violència masclista per impulsar un cos policial de proximitat. Sonia Vivas també ha comentat que la incorporació del pla fa que la Policia Local de Palma sigui un referent estatal en la preservació dels drets humans de les persones del col·lectiu LGTBI.

stats