Societat 25/06/2020

Els transportistes qüestionen el límit de velocitat 30 km/h a Palma i demanen un carril propi

Afirmen que aquesta restricció "ocasionarà més embossos a la ciutat i contaminació, així com inactivitat i pèrdues en el sector"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de trànsit a Palma. / JAUME MOREY

PalmaL'Agrupació de Transport de Mercaderies de Balears ha qüestionat que l'Ajuntament hagi anunciat que limitarà la velocitat a 30 km/h al 90% dels carrers de Palma i ha plantejat altres mesures alternatives per augmentar la seguretat viària, com la creació de carrils per als seus vehicles, segons ha informat l'agència Efe.

El president de l'agrupació, Ezequiel Horrach, considera lloable que s'imposi aquesta restricció de velocitat, però adverteix que, en el cas dels transportistes, suposarà que oferiran un pitjor servei, "ocasionarà encara més embossos a la ciutat i contaminació, així com inactivitat i pèrdues en el sector".

El màxim responsable del sector del transport de mercaderies ha explicat que demanarà una nova reunió amb l'Ajuntament de Palma per plantejar una exempció d'aquesta norma per al sector en alguns trams, com les principals avingudes, on aquesta velocitat pugui ser sobrepassada fins als 50 km/h. Horrach Insisteix que "si no, es provocaran embossos a les hores punta del dia i, òbviament, s'oferirà per part d'aquests transportistes un retard acumulat en el repartiment".

En aquest sentit, Horrach considera que, de la mateixa manera que els autobusos i taxis disposen de carrils propis a les principals vies de Palma, els transportistes també puguin fer ús d'aquests carrils o d'uns altres de nova creació on puguin circular fins a aquest màxim que proposen de 50 km/h.

stats