Societat 07/05/2020

Tots els sindicats rebutgen tornar a les classes abans de setembre

La Conselleria d'Educació es mostra preocupada per com garantir les mesures d'higiene i prevenció amb l'alumnat de zero a sis anys

M. F.
2 min
Balears comptarà amb dos centres educatius públics integrats el curs 2018-2019

PalmaEncara està damunt la taula la incògnita de si hi haurà classes o no quan comenci la fase 2 del desconfinament, prevista per al 25 de maig. Tots els sindicats han mostrat rebuig que l'alumnat torni al centre abans del mes de setembre. Per la seva banda, el conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, també ha mostrat preocupació per com s'han de garantir les condicions d'higiene i prevenció si els nins i nines de zero a sis anys tornen a final de maig a l'escola.

March ha assegurat que traslladarà al Ministeri d'Educació les reivindicacions de tots els agents de la comunitat educativa, amb els quals es mantenen reunions per treballar l'esborrany de protocol de desescalament a l'àmbit educatiu que ha elaborat la Conselleria per a l'aplicació de les fases 2 i 3 a Balears.

Tant l'STEI com UGT han assegurat que és possible que la reivindicació dels sindicats de no obrir les escoles fins al curs que ve sigui escoltada. Els dos sindicats han comentat que veuen que la Conselleria té predisposició de revisar el protocol. Tino Davia, portaveu de la Sectorial d'Educació d'UGT qui va alertar del perill que suposava obrir els centres, ha afirmat aquest dijous que veu "hi ha marge per a la negociació", el portaveu de l'STEI, Cosme Orell, ha coincidit amb aquesta afirmació. Orell ha destacat que no "té sentit mantenir tancats els parcs i obrir les escoles", també ha remarcat que fer-ho significaria tirar per terra tot l'esforç d'organització que ha fet la comunitat educativa.

CCOO ha reclamat en un comunicat la necessitat de garantir una "partida pressupostària extraordinària per afrontar tot el conjunt de mesures que s’especifiquen en el protocol". Fins i tot acusen la Conselleria d'haver perdut "el tarannà dialogant de la legislatura passada" necessari segons el sindicat per iniciar "un veritable procés de negociació que possibiliti iniciar el curs 2020-2021 amb garanties".

Fa dos dies el sindicat ANPE va mostrar el seu desacord de retornar a les aules de manera immediata, fins i tot va qualificar la proposta de "temerària".

stats