Societat 11/05/2021

Tots els partits del Congrés donen suport unànime a crear un jutjat a Formentera

Es tracta d'una iniciativa del Partit Popular, que respon a una necessitat de fa més de 40 anys

1 min
Nova mesura per frenar l'augment de contagis a l'illa de Formentera.

PalmaLa Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta del Partit Popular de crear un partit judicial dotat d'un jutjat de primera instància a Formentera. Amb aquesta iniciativa, insten al Ministeri de Justícia a crear un jutjat a la Pitiüsa petita, una necessitat que es reclama des dels anys 80, segons el diputat popular Miquel Jerez. Formentera sempre aconsegueix avanços "reivindicant-los i a força d'insistir", ha advertit.

"A l'illa ho saben bé", ha reiterat el diputat, que ha assegurat que no es cansaran de demanar-ho fins que la justícia arribi a Formentera i que, amb això, "s'acabi la situació de desigualtat dels seus ciutadans". En aquest sentit, ha assenyalat que "hi ha territoris a Espanya amb partits judicials amb menor població i condicions geogràfiques similars", i ha posat l'exemple de l'illa del Hierro.

"Per a Formentera no s'ha tingut present la població resident, ni l'increment que pateix l'illa en temporada, ni tan sols la situació d'insularitat que pateix", ha lamentat el diputat. A més, Jerez ha denunciat que Formentera és "l'únic territori d'Espanya en el qual la Justícia encara no ha arribat". "Els jutjats poden ser a mitja hora en vaixell, però la Justícia és molt lluny de Formentera", ha manifestat.

stats