Societat 06/08/2021

Tots els illencs es podran vacunar sense cita prèvia a partir de dimecres

Es podrà anar al centres de vaccinació entre les 16:00 h i les 19:00 h

2 min
Una sanitària administra la vacuna contra el coronavirus

PalmaTots els illencs majors de 12 anys es podran vacunar sense cita prèvia a partir de dimecres, segons ha anunciat aquest divendres la coordinadora de la campanya de vacunació a les Balears, Maria Eugènia Carandell. "És molt important no esperar a setembre, ara hi ha la possibilitat de fer-ho", ha dit la tècnica, que ha assenyalat que existeix un grup de la població que encara no s'ha vacunat per "mandra" o perquè no vol fer el tràmit per reservar cita.

Carandell també ha comentat que 347 persones d'entre 67 i 69 anys directament han rebutjat vacunar-se en reiterades ocasions. "Més endavant sabrem quanta gent no se la vol posar", ha apuntat, perquè actualment la Conselleria de Salut s'està posant en contacte directament amb la gent que ja hauria d'estar vaccinada, però que no ho està.

La vacunació sense cita començarà dimecres dia 11 i es farà de les 16:00 h a les 19:00 h en els centres de vacunació massiva de Son Dureta, a l'hipòdrom de Manacor, el poliesportiu d'Inca, als recintes firals de Maó i Ciutadella, a l'Hospital de Formentera i el recinte Firal d'Eivissa. A Eivissa, a més, s'habilitaran d'11 a 13.30 h els centres de dia de Santa Eulàlia i Sant Antoni.

Cal recordar que les embarassades poden vacunar-se sense cita prèvia des de dimecres passat. La mesura es va prendre perquè les dones gestants poden tenir complicacions en cas de contagiar-se de coronavirus, com per exemple patir un part prematur, ingressar a l'UCI o inclús la mort de dona contagiada.

Actualment només hi ha una dona embarassada amb coronavirus a l'UCI, quan la setmana passada eren sis. El servei de salut públic atén 4.700 embarassades, de les quals 1.527 ja estaven vacunades abans de la crida a vaccinar-se sense cita. Durant dos dies des que es va posar en marxa aquesta mesura, 150 embarassades s'han vacunat. Carandell ha recordat que no tenen dades de dones gestants que acudeixen al sector privat.

El 75,4% (780.741 persones) de la població diana de les Balears ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi, mentre que un 64,7% dels illencs (670.296 persones) ja ha completat la pauta de vacunació contra el covid-19. Per aquest motiu, Carandell ha explicat que progressivament s'aniran tancant els centres de vacunació massiva, perquè "el lloc natural per vacunar-se són els centres de salut".

stats