Societat 31/07/2021

Les dones embarassades es podran vacunar sense cita prèvia a partir de dimecres

En aquest moment n'hi ha sis d'ingressades a tots els hospitals de les Illes

2 min
Una dona rep la vacuna contra el coronavirus

PalmaLes dones embarassades es podran vacunar sense cita prèvia a partir de dimecres. Aquesta campanya durarà fins dia 10 i es farà de les 16:00 h a les 19:00 h en els centres de vacunació massiva de Son Dureta, Manacor, Inca, Maó, Ciutadella, l'Hospital de Formentera i el recinte Firal d'Eivissa. La vacuna que se'ls administrarà serà la Pfizer, segons ha explicat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i la directora assistencial del Servei de Salut, Eugènia Carandell, durant una roda de premsa en la qual han donat a conèixer la situació epidemiològica de les Illes.

L'objectiu d'incentivar la vacunació entre les dones embarassades és a causa de les complicacions que pot suposar patir la malaltia, com per exemple patir un part prematur, ingressar a l'UCI o inclús la mort de dona contagiada. Carandell ha afegit que en aquest moment hi ha sis dones embarassades ingressades als hospitals de les Illes a causa del virus i que una ha patit un avortament.

Per altra banda, Gómez ha recordat que les persones de 60 a 69 anys de les Illes que estiguin pendents de rebre una segona dosis d'AstraZeneca, es podran vacunar aquest cap de setmana. També ha apuntat que amb una pauta completa s'eviten "nou de cada deu hospitalitzacions" i que a més, "es redueix el risc de contagiar". "Volem acabar amb la vacunació com més aviat millor, i encara falten unes 6.000 persones d'aquest grup per vacunar", ha afegit Carandell.

La consellera ha manifestat que un 61% dels illencs ja ha rebut la pauta completa, i ha insistit en el fet que "les vacunes funcionen". Gómez ha agraït als joves "l'interés" que tenen en la vacunació, ja que les Balears "són la Comunitat Autònoma amb un percentatge més elevat de menors de 39 anys vacunats".

Salud notifica 746 nous i un mort per covid-19

La Conselleria de Salut ha notificat aquest divendres 746 nous casos de covid-19 en les darreres 24 hores i un mort més a les Balears. Així, el nombre total de defuncions a causa d'aquesta malaltia és de 858 persones.

La situació als hospitals illencs és la següent: en aquests moments hi ha 58 pacients a les UCI (1 més que ahir), i el nombre de persones ingressades a planta és de 296 pacients (vuit més que ahir). La taxa de positivitat és d'un 12,2% i en total hi ha 12.804 illencs en atenció primària. Davant aquestes xifres, Gómez ha reconegut que la situació epidemiològica a les Illes és "complicada".

stats