Societat 05/10/2021

Tornen a ajornar la decisió sobre l'entrega de Valtonyc fins al novembre

La justícia belga ha de decidir si lliura el raper mallorquí a Espanya

ARA Balears
1 min
El raper Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtònyc.

PalmaLa justícia belga ha ajornat aquest dimarts la decisió sobre l'entrega del raper mallorquí Josep Miquel Arenas (Valtonyc) a Espanya fins al 23 de novembre, segons ha informat Europa Press. El jutge de Gant dona aquest nou termini perquè encara no s'hi ha pronunciat el Tribunal Constitucional.

El tribunal havia citat les parts aquest dimarts, després d'ajornar la data anterior del maig. El setembre del 2020 es va elevar a l'alt tribunal si els atacs de Valtonyc al rei estan emparats per la llibertat d'expressió en la legislació belga, que té una norma del segle XIX que castiga els noms al monarca.

Cal recordar que el cantant va fugir d'Espanya el juny del 2018, després que l'Audiència Nacional el condemnàs a dos anys de presó per delictes d'enaltiment del terrorisme i a un any i mig més per injúries a la Corona. La sentència es va dictar per delictes comesos entre el 2012 i el 2013, i posteriorment el Tribunal Suprem la va confirmar. La seva entrega ja va ser rebutjada per Bèlgica en primera instància fa tres anys.

stats