Diada
Societat 15/12/2022

"Tornarem als carrers a reivindicar la independència dels Països Catalans": L'Esquerra Independentista de Mallorca presenta els actes de la Diada

Han detallat que estan previstes activitats durant quatre dies diferents

ARA Balears
2 min
L'Esquerra Independentista de Mallorca ha presentat els actes davant l'Ajuntament de Palma

PalmaL'Esquerra Independentista de Mallorca ha presentat aquest dijous els actes i les mobilitzacions previstos per la Diada Nacional de Mallorca amb un missatge clar: "Tornarem als carrers a reivindicar la independència, el socialisme i el feminisme pels Països Catalans". A través d'un comunicat, han detallat que estan previstes activitats durant quatre dies diferents (21, 28, 29 i 30 de desembre) i que durant els pròxims dies faran públics més actes.

Així, han dit que el 21 de desembre es farà una jornada a la UIB organitzada pel SEPC; el 28, l'acte polític central de la Diada; el 29, una "diada jove" organitzada per Arran i dia 30 de desembre es durà a terme la manifestació, que sortirà a les 18 h del passeig del Born i, un cop finalitzi, el parc de les Estacions serà la seu d'un concert en el qual actuaran Al-Mayurqa, Nita i Plan-ET.

En la presentació han destacat que la Diada d'enguany serà la primera, després de diversos anys, sense restriccions sanitàries ni normatives per la pandèmia. A més, han criticat que en aquests darrers anys s'ha produït una "acceleració del monocultiu turístic a Mallorca". En aquest sentit, la portaveu del partit, Elisabet Ferrer, ha insistit en la necessitat d'un projecte polític "que pugni per la sobirania total de Mallorca, en el camí cap a uns Països Catalans independents, socialistes i feministes".

Durant la seva intervenció, Ferrer ha assegurat que entre les problemàtiques principals presents a Mallorca destaquen "la pujada generalitzada dels preus, les agressions lingüístiques, la violència masclista, la dificultat per accedir a l'habitatge, la repressió policial i la destrucció continuada del medi natural". Per tot plegat, ha demanat a la societat mallorquina que s'organitzi per fer una lluita conjunta que sigui "feminista, ecologista, veïnal, sindical i estudiantil".

stats