Societat 27/10/2020

Un testimoni d'una polèmica actuació policial durant el confinament dona suport a la versió dels agents

Un veí assegura que tant ell com la seva parella varen sentir que el jove que vivia a la casa va accedir que els policies hi entrassin

A. T.
2 min
Els jutjats de Via Alemanya de Palma. / ARA BALEARS

PalmaDos testimonis de la polèmica actuació policial a Palma durant el confinament que es va fer viral varen declarar dilluns al jutjat d'Instrucció número 7 de Palma, on varen donar suport a la versió dels agents. Els fets varen ocórrer la nit del 8 al 9 de maig, quan Mallorca encara estava a la fase 0 de la desescalada i no estaven permeses les reunions de persones no convivents. Per aquest motiu, diversos efectius de la Policia Nacional varen haver d'intervenir en un domicili on s'havien reunit cinc persones per celebrar un aniversari, només tres de les quals hi residien.

El cas es va conèixer arran d'un vídeo difós per les xarxes socials que ha estat eliminat. El va enregistrar un dels joves que hi havia a la casa, on no vivia, per demostrar que els policies hi havien entrat sense autorització. Aquest dilluns, els dos testimonis –un veí i una veïna– varen confirmar que el jove no era resident en aquell domicili. A més, el veí i la seva parella –que viuen al pis de davant– varen sentir que l'al·lot que va obrir la porta als policies –que sí que era inquilí de l'habitatge– va accedir que aquests hi entrassin, segons va declarar ahir al jutjat.

A les imatges, que també va publicar Diario de Mallorca, es podia observar com un dels policies i un dels joves que no vivien a la casa discutien perquè aquest darrer es negava a identificar-se perquè havien entrat al domicili sense permís. Dos d'aquests agents varen ratificar la seva versió davant el jutge el 7 d'octubre i varen defensar que tenien l'autorització verbal d'un dels habitants del domicili.

La veïna que va acudir a declarar al jutjat aquest dilluns és la dona que va telefonar al 091 al voltant de les 2.30 h de la matinada queixant-se que estaven fent molt renou. Segons va explicar en seu judicial, "no era la primera vegada que tenien visites en aquell domicili", i els veïns "ja els havien avisat que no en podien rebre". A banda d'això, aquella nit "estaven fumant porros" i la veïna va veure com "escopien al pis de baix".

Denúncia per desobediència greu

Al vídeo publicat a les xarxes socials es podia sentir com l'individu repetia que no els havia donat permís per accedir al domicili, fet que els agents neguen. Per això, els sindicats Confederació Española de Policia (CEP) i Jupol i quatre policies varen decidir interposar una denúncia contra el jove que va enregistrar els fets per desobediència greu i per vulnerar els seus drets d'imatge, segons informen fonts properes a l'acusació.

Per la seva banda, el jove acusat va acudir a la seva cita al jutjat a principi de setembre, però es va acollir al dret de no declarar, segons fonts de l'acusació. Mentrestant, indiquen les mateixes fonts, el segon jove que era a la casa –i que suposadament sí que hi residia– també serà citat properament a declarar.

stats