Societat 10/05/2023

Les terrasses de la Llotja hauran de continuar tancant a les 23 h

Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Palma estan estudiant com recórrer contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que anul·la el decret municipal que restringia l'horari

2 min
Els bars i restaurants de la Llotja no podran obrir fins mitjanit, malgrat la resolució del TSJIB.

PalmaL'horari d'obertura de les terrasses de la Llotja es manté fins a les 23 h, segons ha informat la regidora de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, aquest dimecres en la roda de premsa posterior als Acords de Govern de l'Ajuntament de Palma. Així, els bars hauran de continuar tancant a la mateixa hora que estableix el decret municipal del 2019, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) l'anul·làs la setmana passada, arran del contenciós administratiu iniciar per l'Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants (Restauració Mallorca CAEB).

Segons Costa, els serveis jurídics estan estudiant "quin recurs interposar i quines són les properes passes" en aquest sentit. I, "a l'espera d'aquesta valoració, l'horari es manté fins a les 23 h", ha afegit. La regidora ha argumentat que la decisió està emparada pels lletrats de l'Ajuntament i els informes que han elaborat al respecte. El motiu, ha indicat l'edil, és que "el Consistori va fer una sèrie d'apel·lacions que el TSJIB no ha respost". Davant això, "la resposta dels serveis jurídics, per una qüestió processal, és que l'horari es manté", ha conclòs l'edil.

Cal recordar que aquesta no és la primera vegada que la justícia intenta tombar el decret de Cort. El març del 2021 el Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Palma ja va declarar nul el decret de l'1 d'abril de 2019 que va establir una restricció horària específica per als bars i restaurants de la zona de la Llotja de Palma, que implicava el tancament dels establiments a les 23 h. Però després que el Consistori apel·làs la resolució, els tribunals li van acabar donant la raó i l'horari es va mantenir.

Ara bé, l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries, Restauració CAEB, va tornar a insistir al TSJIB, el qual va estimar el seu recurs i va anul·lar novament el decret municipal. Un dels principals arguments de la patronal és que la mesura genera "inseguretat jurídica" i perjudica "clarament" l'esforç empresarial d'inversió i modernització de la zona.

stats