Societat 03/05/2023

Les terrasses de restaurants i bars de la Llotja podran obrir fins a mitjanit amb l'aval del TSJIB

La CAEB valora iniciar accions penals contra l'exregidora de govern interior, Aurora Jhardi, com a reclamació patrimonial per les pèrdues

ARA Balears
2 min
Una de les terrasses de Palma

PalmaLes terrasses dels bars i restaurants de l'entorn de la Llotja podran obrir fins a mitjanit entre setmana i fins a les dotze i mitja de la matinada els caps de setmana i vigílies de festiu, segons ha informat la CAEB en un comunicat. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha anul·lat un decret del 2019 de l'Ajuntament de Palma que restringia l'horari de les terrasses i el reduïa des de les 8 h fins a les 23 h. 

Concretament, l'Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants (Restauració Mallorca CAEB) va presentar un contenciós administratiu davant la justícia el BOIB del 6 d'abril del 2019, en el qual es reduïa l'horari d'ocupació de la via pública –amb taules i cadires– a la Llotja. Segons els restauradors, aquesta gestió per part de Cort ha estat "totalment injustificada" i qualifiquen la pressió i exigències que els han fet d'"assetjament al petit autònom i a la petita empresa de restauració", ha assenyalat Alfonso Robledo, president de la patronal.

Així mateix, la CAEB recorda que la mesura va afectar indirectament la resta de sectors –hoteler i comerç–, els quals van donar suport públicament a la patronal de la restauració, la qual va aconseguir més de 3.000 firmes a través de change.org en favor de mantenir les terrasses en horari habitual. En aquest sentit, segons l'assessor jurídic de l'associació, Miguel Planas, "la sentència declara que el decret queda anul·lat i això permet als establiments de restauració de la zona obrir amb l'horari general autoritzable en l'article 18 de l'Ordenança Municipal d'Ocupació de la Via Pública del 2018, és a dir, des de les 7 h fins a les 00 h i els divendres, dissabtes i vigílies de festius des de les 7 h fins a les 00.30 h".

Per la seva banda, l'advocada de CAEB Marta Vidal ha anunciat que "s'iniciarà una acció judicial de reclamació patrimonial contra l'Ajuntament de Palma, valorant la via penal contra l'exregidora de Govern Interior, Aurora Jhardi, pels perjudicis econòmics patits els darrers anys". Segons Robledo, aquesta "reclamació patrimonial s'estima entre 1,5 i 2 milions d'euros".

stats