Economia 14/06/2019

Comerciants i sindicats critiquen la reducció de l'horari de terrasses de la Llotja

Onze organitzacions empresarials asseguren que aquest fet provoca "pèrdua de llocs de feina i tancament de negocis"

Ara Balears
1 min
Els comerciants asseguren que es perden llocs de feina

PalmaOnze organitzacions empresarials i sindicats de les Illes Balears han criticat aquest divendres la reducció de l'horari d'ús de les terrasses de la Llotja perquè provoca "pèrdua de llocs de feina i tancament de negocis". Restauració Mallorca, Afedeco, Pimeco, CAEB, PIMEM, Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Confederació Balear de Comerç, Federació d'Estades Turístiques Vacacionals de Mallorca, Associació Sindical d'Autònoms del Taxi de Mallorca, Foment de Turisme i FeSMC/UGT/Balears són les entitats que ho denuncien.

L'Associació mallorquina de cafeteries, bars i restaurants ha assenyalat que aquesta mesura genera "inseguretat jurídica" i perjudica "clarament" l'esforç empresarial d'inversió i modernització de la zona.

També ha remarcat que la reducció de l'horari per utilitzar les cadires i taules de les terrasses fins a les 23 hores ha tingut un "efecte dràstic i nefast en tots els establiments, ja que no només afecta els que tenen terrassa, sinó que també s'està destruint la reputació d'aquest indret".

D'altra banda, ha al·legat que l'Ajuntament de Palma fa mesos que exerceix pressió i posa exigències als establiments de restauració, i ha qualificat aquest fet d'"assetjament al petit autònom i a la petita empresa".

Finalment, ha recordat que les terrasses de la Llotja disposen de les llicències administratives corresponents i que, gràcies als restauradors i comerciants, "el barri s'ha convertit en una de les zones actualment més boniques i més visitades pels turistes".

stats