De Pokémon Go a la independència de Catalunya: el més buscat a Google el 2016

La companyia fa públiques les paraules més buscades de l'any

Google ha publicat aquest dimecres la llista de temes més buscats el 2016. Entre els fenòmens de l'any sobre els quals més persones de l'Estat han indagat destaquen els esports: en primer lloc els Jocs Olímpics, i en segon l' Eurocopa. En tercera i quarta posició trobem dues novetats tecnològiques: Pokémon Go i l' iPhone 7. Els usuaris també s'han informat sobre les eleccions als Estats Units (EUA) i Donald Trump. El cas de la jove desapareguda Diana Quer també es troba entre els temes que més interès han despertat als ciutadans. 

"Què passaria si Catalunya s'independitza?"

En la categoria de cerques començades per "què passaria si...", les conseqüències sobre la possible independència de Catalunya han sigut un dels temes que més han buscat els usuaris. A més, segons Google, les cerques sobre aquest tema estan molt localitzades en el territori català.

Per sobre d'aquesta pregunta, els internautes s'han preguntat què passaria "si guanyés Trump", "si Anglaterra sortís de la UE" i "si no hi hagués lluna".   

"Què és fer la cobra?"

El moment 'hit' de la gala de retrobament de la primera generació del programa de televisió 'OT', en què David Bisbal hauria fet una suposada cobra a Chenoa, ha marcat profundament les cerques a Google. Després de preguntar-se "què és el Brexit", " Pokémon Go" i "Periscope", els internautes de l'Estat s'han preguntat massivament "què és fer la cobra"

Donald Trump, el personatge més buscat

Donald Trump ha sigut el personatge més buscat a Google l'últim any, seguit del músic David Bowie, la vedet La Veneno, el cantant Prince i el pilot mallorquí Luis Salom, que va morir al juny a causa d'un accident. 

Volem ser carismàtics... i entrenadors de Pokémon

D'entre les cerques començades per "com ser", el més buscat ha sigut "com ser més carismàtic". També volem saber "com ser una persona més segura i confiada", "donant de medul·la", "model" i "entrenador de Pokémon Go". 

El més buscat a tot el món

A escala mundial, el més buscat ha sigut, per aquest ordre: Pokémon Go, l' iPhone 7, Donald Trump, Prince i la Powerball. Entre els fets d'actualitat més buscats, però, hi ha les eleccions nord-americanes, els Jocs Olímpics, el Brexit, els atemptats a Orlando (EUA), Niça (França) i Brussel·les (Bèlgica). 

Entre els personatges que més interès han despertat a tot el món també hi ha Hillary Clinton, el nedador Michael Phelps, la dona de Donald Trump, Melania, i la gimnasta Simone Biles. La sèrie més popular ha sigut 'Stranger things', seguida de 'Westworld', 'Luke Cage', 'Joc de trons' i 'Black mirror'. Per la seva banda, les pel·lícules més buscades han sigut 'Deadpool', 'Suicide squad' i 'The revenant' .  

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF