Societat 14/07/2019

Toni Gomila guanya el premi Butaca al millor actor de repartiment

L'actor manacorí ha obtingut el guardó en la 25a edició dels premis de teatre de Catalunya

Maria Fuster
1 min
L'actor Toni Gomila a La bona persona de Sezuan

PalmaL'actor manacorí Toni Gomila ha guanyat el premi Butaca al millor actor de repartiment per l'actuació en l’adaptació de l’obra de Bertolt Brecht 'La bona persona de Sezuan', de la companyia La Perla 29, productora teatral dirigida per Oriol Broggi.

L'espectacle acumulava set nominacions, tres de les quals eren per a l'actriu i directora Clara Segura, que també s'ha fet càrrec del muntatge teatral. 'La bona persona de Sezuan' és la segona de les obres que tenia més nominacions: les de la Clara Segura i Toni Gomila i millor escenografia, disseny de llums i composició musical. A més del premi que ha rebut Gomila, com a millor actor de repartiment, l'obra n'ha sumat dos més: el de disseny de llums i el de millor actriu

Gomila competia amb Quim Àvila, nominat pel seu paper a 'Àngels a Amèrica'; Quimet Pla, per la seva actuació a 'Travy'; Sergi Torrecilla, nominat com a millor actor de repartiment per 'L'omissió de la família Coleman', i Enric Auquer, per 'La reina de la bellesa de Leenane'.

Entre els nominats també hi havia a la secció de petit format l'obra 'Els ocells' de La Calòrica, del dramaturg mallorquí nascut a Barcelona Jona Yago, autor també de l'obra 'Fairfly', interpretada per l'actriu Esther López, coneguda per la seva intepretació a la sèrie 'Mai neva a Ciutat'. Finalment, però, la guanyadora del petit format ha estat 'Una gossa en un descampat'.

El públic ha pogut votar on-line els nominats fins al 7 de juliol.

stats