Mobilitat
Societat 09/06/2023

Els taxistes unifiquen el seu servei a Mallorca per fer front a l'arribada d'Uber

La proposta és que, en cas de saturació en algun municipi, els vehicles d'una altra població hi puguin acudir per donar-hi servei

ARA Balears
2 min
A l’aeroport de Palma es concentren desenes de taxis cada dia per agafar turistes.

PalmaAquest divendres és la segona jornada d'Uber a Mallorca, concretament a Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor, i juntament amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TSJUE), que rebutja que es pugui limitar el nombre de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) en relació amb el de taxis, ha fet que aquests darrers hagin decidit unificar el seu servei per fer front a l'arribada d'Uber. Així ho han avançat mitjans locals, que han assenyalat que en la reunió que han mantingut aquest matí els presidents de les diferents associacions de taxistes de l'illa s'ha arribat a un acord per impulsar la unificació del servei a tota l'illa.

D'aquesta manera, en cas de saturació en algun municipi, els vehicles d'una altra població hi poden acudir per donar-hi servei, segons han destacat els presidents de les organitzacions de taxis de PIMEM, Gabriel Moragues; de la CAEB, Antoni Bauzá, i de la Part Forana, Maria del Carmen Navarro.

Una aplicació per donar cobertura al servei de l'illa

Les diferents associacions de taxis també han indicat que han arribat a un preacord per dissenyar una aplicació que permeti unificar el servei a l'illa, similar a la que es troba en funcionament a Eivissa, segons ha recollit Europa Press.

Així, Bauzá ha explicat que aquesta iniciativa s'haurà de "consensuar" amb tots els taxistes de Mallorca per saber quants d'ells estarien disposats a participar en el projecte, ja que "cada associació té les seves sensibilitats". Per la seva banda, Moragues ha assegurat que, "tot i que no s'hi sumin tots els taxis de l'illa, es tirarà endavant" i ha detallat que es reuniran una altra vegada el 21 de juny per conèixer les perspectives dels professionals.

Així, l'objectiu és millorar el servei del taxi, a fi que pugui ser més competitiu davant altres ofertes. En referència a Uber, han indicat que els mateixos taxistes en vigilaran l'activitat i que presentaran les corresponents denúncies en cas que es detecti algun incompliment de la llei.

stats