Societat 06/04/2021

Tanquen quatre establiments per incomplir les mesures sanitàries a les Illes durant la Setmana Santa

El dispositiu de vigilància anti-covid ha posat 354 propostes de sanció

ARA Balears
1 min
Inspectors durant el dispositiu especial de vigilància per Setmana Santa.

PalmaEl dispositiu de vigilància anti-covid ha precintat 4 establiments i ha posat 354 propostes de sanció durant les vacances de la Setmana Santa a les Illes. Segons ha informat el Govern balear a través d'un comunicat, la majoria d'infraccions detectades han estat per no respectar el nombre de persones que podien compartir taula en un bar o restaurant (un màxim de quatre i de dos nuclis com a molt) i per fumar a menys de dos metres de la terrassa de l'establiment.

Des de l'inici de la Setmana Santa fins aquest dimarts, els agents del dispositiu de vigilància anti-covid han duit a terme 470 inspeccions a bars i restaurants de l'Arxipèlag. El Govern ha destacat que la gran majoria dels establiments complia totes les mesures sanitàries, tot i que ha explicat que s'hi ha hagut d'intervenir per tal d'evitar aglomeracions, festes il·legals i zones on no es respectaven les restriccions.

De les 354 propostes de sanció, 258 s'han posat a Mallorca, 82 a Eivissa, 13 a Menorca i una a Formentera. Pel que fa als establiments tancats per incomplir la normativa, dos han estat precintats per deficiències sanitàries molt greus identificades durant les inspeccions, mentre que els altres dos s'han clausurat per incompliment reiterat de mesures anti-covid (horari d'obertura, persones a l'interior, aforaments).

stats