Societat 13/01/2021

Els bars, restaurants, grans superfícies i gimnasos tanquen a partir d'aquest dimecres a Mallorca i Eivissa

També es prohibeixen les reunions socials, es facin on es facin, amb persones de fora del nucli de convivència

Ara Balears
2 min
Les botigues estan tancades d'ençà que es decretà l'estat d'alarma

PalmaA partir d'aquest dimecres i durant 15 dies els bars, restaurants, grans superfícies –de més de 700 metres quadrats a Mallorca i de 400 a Eivissa– i gimnasos hauran de tancar les portes a Mallorca i Eivissa per intentar frenar l'avanç del covid-19. A més, també es prohibeixen les reunions socials, es facin on es facin, amb persones de fora del nucli de convivència fins dia 26 de gener.

Tot i que en un principi aquestes mesures havien de començar aquest dimarts, dilluns el Govern va anunciar que n'ajornaven l'inici un dia. Així, a partir d'avui les grans superfícies només podran vendre productes essencials, com els d'alimentació, neteja i parafarmàcia. Els bars i restaurants només podran vendre menjar i beguda per emportar fins a les 22 h i a domicili fins a les 00 h.

Quan es varen fer públiques les mesures que obliguen a tancar aquests establiments, el sector de la restauració ja va mostrar malestar i va convocar una concentració que la Delegació del govern espanyol a les Balears va prohibir a causa de la situació sanitària. Tot i això, aquest dimarts unes 4.000 persones varen sortir al carrer per protestar contra el Govern i per demanar la dimissió de la presidenta Francina Armengol.

La situació epidemiològica de les Balears, i concretament a Mallorca i Eivissa, no millora i aquest mateix dimarts la consellera de Salut, Patricia Gómez, va advertir que queden encara "setmanes difícils" perquè "encara tindrem les conseqüències de les festes de Nadal". Encara que no va dir si es podrien allargar aquestes mesures, Gómez va afirmar que "habitualment 15 dies no són suficients per veure l'efecte de les restriccions".

stats