Societat 12/01/2021

Les Balears són la tercera comunitat amb més incidència de coronavirus

L'Arxipèlag és també una de les comunitats amb més pressió hospitalària a les UCI

Ara Balears
2 min
Aquest dimarts s'han detectat 640 nous casos de coronavirus a les Illes

PalmaLes Balears són la tercera comunitat autònoma amb major incidència de coronavirus de l'Estat amb 600 casos per cada 100.000 habitants. Segons les dades publicades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat, l'Arxipèlag es troba per darrere Madrid i Extremadura i està molt per sobre de la mitjana estatal, que aquest dimarts se situa en 454 casos per cada 100.000 habitants.

Aquest dimarts la Conselleria de Salut de les Illes Balears ha notificat 640 nous positius i la xifra de casos de coronavirus actius a l'Arxipèlag s'eleva a 9.203. Cal recordar que durant el mes de desembre les Balears varen ser la comunitat amb major incidència de tot l'Estat, però a causa de l'expansió del virus arreu de l'Estat durant les festes de Nadal, actualment es troben en tercera posició. Tot i això, les festes nadalenques també han deixat xifres rècord de contagi de covid-19 a les Balears. En les darreres setmanes s'ha batut el rècord de nous casos detectats en 24 hores (707), la taxa de positivitat ha tingut una dinàmica ascendent i la incidència acumulada ha passat de 535,6 casos per cada 100.000 habitants a 600 en poc més de deu dies.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat aquest dimarts que tot i l'augment de la incidència acumulada registrat els darrers dies a les Illes, la previsió és que els casos continuïn a l'alça com a mínim "aquesta setmana i la que ve", a conseqüència de les festes de Nadal. "Encara queden setmanes difícils perquè tindrem les conseqüències de les festes de Nadal", ha remarcat la consellera.

Saturació hospitalària

Les Balears són la quarta comunitat autònoma amb major pressió hospitalària a les UCI per casos de coronavirus de tot l'Estat, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Els malalts amb covid-19 ocupen un 38,76% dels llits d'UCI de l'Arxipèlag, mentre que pel que fa als llits de les UCI destinats exclusivament als casos de coronavirus l'ocupació s'eleva al 60%.

Davant aquesta situació i l'augment dels ingressats a planta per coronavirus, el Govern balear ha decidit reservar 40 llits d'hospitalització de centres privats per poder atendre pacients amb covid-19. L''IB-Salut pagarà a les empreses de la reserva de les places i l'atenció als pacients, però encara estan negociant el preu", ha explicat la consellera de Salut en roda de premsa.

Els llits estaran disponibles a partir del proper dilluns dia 18 una unitat amb 20 llits de l'hospital Sant Joan de Déu i 20 més de l'Hospital de Llevant. Gómez ha explicat que aquests llits no s'obriran de cop, sinó que s'aniran habilitant a mesura que es necessiti.

stats