Societat 10/12/2021

Tallers i mostres de videojocs, els protagonistes de la campanya 'I tu, jugues en català?'

L’objectiu és fomentar l’ús de la llengua en l’àmbit lúdic a les Balears

ARA Balears
1 min
Joves jugant a un dels jocs de la campanya.

PalmaLa campanya 'I tu, jugues en català?' ha començat aquesta setmana amb tallers de jocs dirigits a infants i joves al Mercadal, Palma i Maó. Segons han informat en un comunicat, aquestes activitats, que es duran a terme arreu de les Illes fins al 20 de desembre, tenen l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit lúdic a les Balears i promoure l’ús, el coneixement i el consum d’aquests productes.

A més dels tallers de jocs de taula, dirigits a infants i joves d'entre 6 i 16 anys, també es faran mostres de videojocs, que s'organitzen amb la col·laboració de Gaming.cat i que s’adrecen a joves a partir de 16 anys i a adults. A més del Mercadal, Palma i Maó, s'han preparat activitats a Inca, Manacor, Ciutadella, Eivissa, Santa Eulària, Sant Josep i Sant Francesc. Així, totes les illes acolliran sessions de videojocs en català i de tallers de jocs de taula. Les places són limitades i cal inscriure’s a dgpoling.caib.cat. 

Des del 2013, el Consorci per a la Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya dona a conèixer l’oferta de jocs i juguetes en català i en fomenta l’ús i el consum a través de la campanya 'I tu, jugues en català?'. El Govern de les Illes Balears, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, s'hi va voler sumar el 2017 amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit lúdic a les Illes Balears.

stats