Uber
Societat 04/04/2024

El Suprem tomba l'espera de 30 minuts en la contractació de VTC

El text valida que els usuaris coneguin la geolocalització dels vehicles disponibles d'una plataforma abans de la seva contractació

ARA Balears
1 min
De Passeig Marítim a Plaça d'Espanya amb Úber costa 50 euros.

PalmaEl Tribunal Suprem ha ratificat una sentència prèvia que anul·lava l'obligació d'esperar 30 minuts entre la contractació d'un servei VTC i la prestació, que s'aplica a diverses comunitats autònomes com les Balears.

Concretament, el passat 11 de març es va ratificar una sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc, que va acordar anul·lar diversos articles de la normativa que aplicava el govern de la comunitat pel que fa a l'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), operats principalment per plataformes digitals com Uber i Cabify.

"Constitueix una limitació molt notable per a l'exercici d'aquesta activitat empresarial, ja que el client cerca la prestació d'aquest tipus de serveis en el termini més breu i al preu més competitiu possible", assenyala la sentència. En aquest sentit, apunta que l'exigència d'anul·lar la immediatesa de la prestació dissuadeix l'usuari del seu ús fins al punt d'existir un seriós risc d'expulsió del mercat de les empreses que operen sota aquest tipus de llicències", continua. El text també valida que els usuaris coneguin la geolocalització dels vehicles disponibles d'una plataforma abans de la seva contractació, en considerar que redunda en benefici dels consumidors, i queda protegit l'interès públic d'acord amb les regles de la Llei de garantia d'unitat de mercat.

stats