Societat 19/07/2023

Sumar MÉS proposa un salari mínim exclusiu per als residents a les Balears que compensi la insularitat

Vicenç Vidal argumenta que "viure a les Balears és cada vegada més car en comparació amb el continent i, malauradament, els salaris no s'han incrementat al mateix ritme"

ARA Balears
2 min
Els representants de Sumar MÉS durant la presentació de la nova proposta

PalmaEls candidats de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal i Viviana de Sans, han anunciat aquest dimecres que pretenen impulsar una proposta perquè els ciutadans i ciutadanes residents a les Balears disposin d'un salari mínim específic que compensi viure a l'Arxipèlag. "Viure a les Balears és cada vegada més car en comparació amb el continent", ha argumentat Vidal, qui també ha posat, com a exemple, que "el preu de l'habitatge s'ha duplicat en només en una dècada, mentre que, per contra, els salaris no s'han incrementat al mateix ritme".

Aquesta és una de les 15 mesures estructurals que Sumar MÉS ha anunciat amb l'objectiu d'abaratir el cost de la vida. "Ens preocupam dels problemes reals de la gent i sabem que és possible viure millor; en conseqüència, presentam propostes per fer-ho possible", ha assegurat De Sans. Els representants de Sumar MÉS també han informat d'altres mesures per abaratir el preu de l'habitatge i del transport o un eix centrat a abaratir el preu de la llum.

"Els deu anys vinents seran clau per avançar en un model enfocat a millorar la vida de la gent de manera real", ha assegurat Vidal qui ha afegit, amb relació al finançament d'aquestes mesures, que "qui més té, ha de pagar més; només així reduirem les desigualtats i farem possible una vida millor per a tothom".

Baixada de l'IVA del cost de la insularitat

Els candidats han afegit com a mesures per compensar la insularitat la creació d'una tarifa plana per a residents per als vols interilles i amb la Península, així com la implantació d'un IVA reduït similar al que tenen les Illes Canàries. Aquest consistirà en una tarifa plana de 15 euros per viatjar entre illes i a la Península. Finalment, han assegurat que compensaran el cost de la insularitat al sector cultural per garantir que pugui competir amb el de la resta de la Península en igualtat de condicions.

stats