Societat 20/11/2020

Stop Desnonaments convoca una manifestació a Son Gotleu per protestar contra la violència policial

La mobilització, promoguda per unes 100 famílies del barri, sortirà a les 12 de la plaça Fra Joan Alcina i anirà fins al parc de l'Esperança

Ara Balears
2 min
Activistes d'Stop Desnonaments i policies nacionals en una imatge d'arxiu.

PalmaLa plataforma Stop Desnonaments Mallorca ha convocat una manifestació per a aquest dissabte al barri de Son Gotleu amb l'objectiu de reivindicar el dret a un habitatge digne i protestar contra la violència dels desnonaments de les darreres setmanes. Un dels més recents, expliquen, és el del 17 de novembre al carrer Tomàs Rullan, quan la policia va voler tirar endavant el desnonament tot i que el procurador el va suspendre perquè hi havia menors. "Hi ha militants hooligans pro desnonaments dins la Policia Nacional, les comissions judicials o dins els mateixos jutjats", ha aclarit Joan Segura, un dels portaveus d'aquest col·lectiu.

Per això, una de les mesures que reclama la plataforma és que els agents sempre portin visible el número de placa quan treballin. També qüestionen la manera d'actuar del cos en funció de l'incident. "Sovint, quan una persona telefona a la policia perquè té un problema, els agents directament no s'hi presenten, però quan es tracta d'un desnonament, sempre arriben a temps".

L'entitat creu que el barri de Son Gotleu està estigmatitzat, un fet que la pandèmia encara ha evidenciat més. "Aquest va ser el primer barri que es va confinar [en referència a les restriccions de la segona onada] i actualment hi ha zones de Palma en què el nombre de contagis és molt més elevat i en canvi no es confinen. Es demostra, doncs, que el tancament del barri va ser arbitrari”, diu el portaveu.

Des d'Stop Desnonaments destaquen que la gent cada vegada està més conscienciada per la problemàtica dels desnonaments i asseguren que a Son Gotleu s'estan aturant pràcticament tots. "Aquest barri obrer està donant un autèntic exemple de resistència i lluita en l'ofensiva per conquerir drets", ha explicat Segura. La pandèmia ha fet augmentar la tramitació de desnonaments i també els assetjaments envers les famílies per part dels bancs i de fons voltor. La pitjor setmana que recorden és la del 19 al 23 d'octubre, quan n'hi va haver fins a 9.

A part de la manifestació convocada per dissabte, n'han convocada una altra per a dia 28 d'aquest mes en què sortiran de barri i aniran fins a Cort.

stats