Societat 22/01/2020

STEM Talks Menorca torna al Centre Bit per explicar les últimes novetats tecnològiques

L'objectiu és apropar a la ciutadania les qüestions més actuals sobre el desenvolupament tecnològic i les seves aplicacions

Ivan Martin
2 min
Les jornades es duran a terme en el Centre Bit d'Alaior.

MaóEl Centre Bit d'Alaior acollirà demà dijous i divendres les jornades STEM Talks Menorca, unes trobades de divulgació científica i tecnològica que es fan arreu del món i que a l'illa són promogudes pel Google Developers Group. L'objectiu de l'esdeveniment és apropar a la ciutadania les qüestions més actuals sobre el desenvolupament tecnològic i les seves aplicacions. Durant els dos dies es donaran a conèixer els principals avenços científics perquè el públic assistent pugui valorar allò que s'està aconseguint gràcies a la recerca i a la feina dels experts i els seus equips d'investigació.

El conseller insular d'Educació, Miquel Àngel Maria, ha explicat que la principal novetat per a aquest any és el vessant informatiu sobre l'ús que feim de la tecnologia, i sobre l'impacte que aquesta té sobre les nostres vides i relacions. En aquest sentit, s'hi ha volgut incloure una ponència a càrrec de l'expert en educació i cultura digital, Jordi Jubany. A més, també farà un qüestionari a tots els participants de les jornades, i al final farà una reflexió d'acord amb les respostes.

Entre els ponents d'STEM Talks Menorca hi ha Inés Huertas, experta en big data i coordinadora de Rladies; Almudena Fernández Tourné, de Cloud Solution Architect a Microsoft, i Sergio Guerrero, estrateg en tecnologies d'indústria de govern a Europa de Microsoft. D'altra banda, l'esdeveniment comptarà amb Andrés Leonardo Martínez, membre de Google Engineering Team; Lluís Torner, fundador i director d'ICFO; Pere Puig, catedràtic d'Estadística i Investigació Operativa a la Universitat Autònoma de Barcelona; Loren Carrasco, directora de l'Escola Politècnica Superior de la UIB; Josep Fernández, degà de la Facultat d'Informàtica de Barcelona a la Universitat Politècnica de Catalunya, i Verónica Rodríguez, especialista en realitat virtual.

stats