Societat 09/09/2020

L'STEI denuncia que s'estan denegant baixes al personal de risc de les escoles concertades

El sindicat critica que Educació força "la presencialitat absoluta" d'alumnes d'ESO en alguns d'aquests centres

Ara Balears
1 min
Tutoria amb les mesures de segurat del covid-19, a Alaró

El sindicat educatiu STEI ha denunciat aquest dimecres en un comunicat que les mútues dels centres educatius concertats de les Illes Balears estan negant les baixes a part del personal, fins i tot als que són persones de risc davant del covid-19.

L'STEI ha censurat que el Servei de Prevenció de la Conselleria d'Educació concedeix les baixes al personal de risc de l'ensenyament públic, mentre que als treballadors de la concertada se'ls denega aquest dret. El sindicat lamenta que les mútues considerin que els treballadors de grups de risc de la concertada poden tornar als seus llocs de feina, mentre que als facultatius sanitaris que també són de risc se'ls ha indicat que encara no s'hi han d'incorporar.

El mateix succeeix amb les treballadores embarassades, a les quals se'ls denega la baixa "sense donar cap explicació", incideix el STEI, que ha recomanat als perjudicats denunciar aquesta situació a Inspecció de Treball.

A més, el sindicat critica que Educació força "la presencialitat absoluta" d'alumnes d'ESO en alguns centres concertats, una situació que farà que hi hagi ràtios de fins a 25 alumnes a l'aula i una distància entre pupitres de menys d'1,5 metres.

stats