Societat 19/10/2020

L'STEI i l'ANPE demanen que la UIB augmenti les places del màster de professorat

En total, 840 persones n'han quedat excloses i n'han admès 282

Ara Balears
1 min
L'escola Dolors Almeda de Cornellà, aquest dimarts

PalmaEls sindicats STEI i ANPE han reclamat aquest dilluns que a la Universitat de les Illes Balears hi hagi més places per al Màster de Formació del Professorat. Segons ha explicat l'STEI en el seu comunicat, aquest curs més de 840 aspirants n'han quedat exclosos i només hi han pogut accedir 282 aspirants. És per això que demanen que la Conselleria d'Educació i la UIB "es coordinin per resoldre una situació que perjudica molta gent".

L'STEI denuncia que davant la pròxima obertura de la convocatòria d'interinitats, les ofertes d'oposicions i l'opció de treballar en un centre concertat o privat, els docents exclosos del màster de la UIB "no tenen cap opció més que cursar aquesta formació en línia a través d'universitats privades".

En el seu comunicat, el sindicat també explica que els que no puguin fer el màster a la UIB tampoc no rebran la formació equivalent a la capacitació en català per a Educació Secundària que inclou el pla d'estudis de la Universitat i hauran de fer un seminari específic per acreditar-ne el nivell.

Per la seva banda, l'ANPE explica que amb la finalitat de poder capacitar tots aquells professionals que es volen dedicar a l'educació en els instituts i centres d'FP, demanen que la Universitat estudiï la possibilitat d'absorbir la major part del professorat que s'ha contractat aquest darrer mes i que puguin oferir una formació adequada.

Per aquests motius, els dos sindicats demanen que la Conselleria i la UIB augmentin les places d'aquest màster, que té una demanda molt elevada, i que organitzin centres educatius suficients per poder acollir les pràctiques.

stats