Societat 04/07/2022

SOS Posidònia Menorca denuncia fondejos il·legals al cap d'en Font

També van denunciar pràctiques il·lícites a Son Saura del Sud, Cala Teulera, l'illa d'en Colom, Cala Galdana, Macarella i Cala en Turqueta

Iván Martín
1 min
Imatge de l'entitat per denunciar un fondeig il·legal.

MAÓL'organització SOS Posidònia Menorca ha denunciat fondejos il·legals al cap d'en Font, a la costa de Sant Lluís. A través de Twitter, l'entitat proteccionista considera que amb pràctiques com la que demostren a les fotografies "els usuaris no poden sorprendre's que la Demarcació de Costes i Capitania Marítima no vulgui renovar els fondejos temporals a Sant Lluís", i han afegit: "Molts d'ells incompleixen el decret de posidònia".

Els ecologistes han precisat que en el moment d'enfonsar el mort de ciment es va fer damunt posidònia: "Malgrat haver-hi una bona franja d'arena de cinc metres. Per desconeixement o menyspreu a la naturalesa". A més, han instat Sant Lluís a complir el pla director d'amarraments temporals pel que fa al decret de posidònia.

Tot i que el cap d'en Font és una de les zones on més fondejos il·legals es registren, SOS Posidònia Menorca denuncià a principi de temporada la pràctica il·legal a Son Saura del Sud, Cala Teulera, l'illa d'en Colom, Cala Galdana, Macarella i Cala en Turqueta. Des de l'organització han alertat que l'excés d'embarcacions suposa molta pressió en el litoral, i s'incrementa la possibilitat d'infraccions. D'altra banda, exigeixen a les institucions sancions a qui incompleixi la normativa sobre fondejos.

stats