Societat 21/12/2021

Son Dureta rep una mitjana de 26 escoles diàries per fer-se tests d'antígens

Aquest dimarts hi ha hagut un embós a la zona per fer-se proves que ha durat unes dues hores per un error informàtic

1 min
Son Dureta es reactiva 8 anys després

PalmaDes de fa unes setmanes s'està posant de manifest que els contagis per covid-19 a les escoles de les Balears han anat augmentant. Aquest fet implica que tots els contactes estrets dels menors i professors contagiats s'hagin de fer proves diagnòstiques i, per tant, un augment en el nombre de cites.

Un dels exemples clars d'aquest augment és Son Dureta, on des de fa dies s'està donant cita a una mitjana de 26 escoles diàries per fer-se tests d'antígens, segons ha informat l'IB-Salut. Així, segons han informat, cada dia fan proves a uns 400 infants.

Precisament, aquest dimarts al matí hi ha hagut un embós a la zona de proves diagnòstiques que ha durat unes dues hores per un error informàtic. Cal tenir en compte que a Son Dureta hi ha diferenciades les zones de proves per a adults i per a menors.

Des de la institució han explicat que devers les 10 h s'ha tornat a la normalitat i que de vegades és difícil mantenir la distància de seguretat quan hi ha tanta gent. Així mateix, han remarcat que això també es deu al fet que s'intenta citar tothom tan aviat com sigui possible i que seria "preocupant que es deixàs de fer".

Els contagis a les escoles

La setmana de l'11 al 17 de desembre en els centres educatius de les Illes s'han detectat 44 positius entre el professorat, una xifra que suposa un 0,21% del total de professors de les Balears. Entre els alumnes s'han notificat 676 casos, un 0,31% del total. Segons ha informat la Conselleria d'Educació, la majoria d'aquests contagis s'han produït fora dels centres escolars. En xifres globals, hi ha 124 grups en quarantena aquesta setmana (88 la setmana anterior), fet que suposa l'1,37% dels 9.043 grups de les Illes Balears.

stats