Societat 19/10/2023

Sóller reclama mesures urgents per posar fi a les curses il·legals a la Serra

En un comunicat, el Consistori ha assenyalat que "es veu forçat" a demanar més presència policial durant els caps de setmana i els horabaixes entre setmana

ARA Balears
1 min
Façana Ajuntament de Sóller.

PalmaL'Ajuntament de Sóller ha reclamat aquest dijous a la Direcció General de Trànsit (DGT) la implementació d'un pla d'actuació amb mesures urgents i immediates per fer front a les curses il·legals que es duen a terme a la serra de Tramuntana, com ara les pujades que es fan al puig Major. En un comunicat, l'Ajuntament assenyala que "es veu forçat" a demanar més presència policial durant els caps de setmana i els horabaixes entre setmana. També ha demanat la implicació en l'assumpte a la Delegació del govern espanyol a les Balears "per tal de posar fi a aquest problema, que cada vegada s'agreuja més".

A més, han explicat que a aquesta problemàtica s'hi suma la dels cotxes que estacionen a la carretera de manera incorrecta i que, per tant, suposen un perill per als vianants i els altres vehicles de la via. Des de l'Ajuntament asseguren que els accessos als carrers que desemboquen a la carretera queden "completament tapats" i que quan un veí ha de sortir de ca seva "li resulta molt complicat en molts casos" i que "és molt fàcil tenir un accident".

Així mateix, el Consistori ha indicat que continuen rebent queixes dels veïns a causa del renou de les corregudes i de les pràctiques "poc ètiques" de les persones que acampen per la muntanya, com ara els fems que deixen allà mateix, en lloc de dur-los als contenidors. "Aquesta qüestió s'agreuja cada dia més i necessita una resolució al més aviat possible", ha conclòs.

stats