Societat 07/05/2018

El Govern, els constructors i els arquitectes tècnics augmentaran el control a les obres per prevenir la sinistralitat

Els agents implicats en la construcció, inclosos el Col·legi d'Arquitectes i els sindicats, es comprometen a fer feina junts per implementar la cultura de la prevenció d'accidents laborals des del mateix carrer

Aina Solano
2 min
Els agents de la construcció s'han reunit per dissenyar un full de ruta amb el Govern per prevenir la sinistralitat.

PalmaTots els agents implicats en el sector de la construcció han acordat aquest dilluns amb la Conselleria de Treball fer feina plegats per dissenyar un full de ruta conjunta per augmentar el control i prevenir els casos de sinistralitat laboral. El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha avançat el conveni que signarà al llarg de les pròximes setmanes el seu departament amb la Fundació Laboral de la Construcció "per aconseguir més recursos per a l'entitat" i perquè aquesta "faci una feina diferent que permeti disposar de més mitjans al carrer" per controlar com es duen a terme les diferents obres de construcció.

Més control a les obres

Negueruela ha anunciat que està previst que es duguin a terme diferents campanyes i jornades per tractar de "la responsabilitat" i "la importància de la prevenció". El conseller ha assenyalat que totes les parts "compartim un diagnòstic comú, que és que la sinistralitat en l'àmbit de la construcció és molt alta i l'hem de reduir", i ha assegurat que els agents implicats "compartim la idea que hem de posar el focus en les mesures col·lectives", així com "en la coordinació de les distintes actuacions per a les obres que hi ha en marxa".

A banda, Negueruela ha anunciat que farà una reunió amb els promotors i el Col·legi d'Arquitectes Tècnics per tal de millorar la vessant "dels estudis de seguretat i salut". En aquest sentit, ha destacat que "tenim una tasca important per dur a terme" i ha explicat que "hem d'intentar incentivar que hi hagi més control d'aquests estudis per part de les mateixes organitzacions col·legials". A més, ha avançat que pot "anunciar nous reforços per part d'Inspecció".

Cursos de prevenció de riscos a Menorca

Per a Iago Negueruela, "tothom té una part de responsabilitat d'una manera o una altra" en la sinistralitat laboral i també ha anunciat que Menorca "disposarà d'un espai acreditat per part del Govern en què s'impartiran cursos de prevenció de riscos laborals". Ha garantit que "s'està avançant en la millora de la feina conjunta en aquesta direcció", fins i tot "des de la mateixa Formació Professional". De fet, la Conselleria preveu fer actuacions a curt i mitjà termini relacionades amb la formació en aquesta direcció.

stats