Societat 13/11/2020

Els sindicats anuncien protestes a les Balears a partir de dilluns per la "doble retallada" dels funcionaris

Critiquen la falta de diàleg per part del Govern i demanen negociacions

Ara Balears
2 min
Critiquen que les Balears són l'única comunitat en la qual es nega la pujada salarial

PalmaEls sindicats de la Mesa Sectorial dels Empleats Públics (UGT, CCOO, STEI, CSIF, Simebal i FSES) han anunciat mobilitzacions a partir de dilluns que ve per la "doble retallada" en el salari dels funcionaris públics, que s'ha fet "sense negociació prèvia", ha dit el president del Sindicat Mèdic de les Balears (Simebal), Miguel Lázaro. Critiquen que les Illes són l'única comunitat en la qual es nega la pujada salarial del 2% del 2020 i del 0,9% del 2021, acordada a tot el territori espanyol. Així ho han dit durant una roda de premsa aquest divendres.

En concret, han convocat quatre concentracions. La primera serà dilluns, dia 16 de novembre, davant el Consolat de Mar, "on es va prendre la decisió de la retallada salarial als funcionaris", ha dit el secretari general de la Federació d'Empleats dels Serveis Públics d'UGT, Miguel Ángel Romero. La segona de les protestes es farà dimarts, 17 de novembre, a les 11.00 h, davant el Parlament. La tercera serà dia 23 de novembre davant l'hospital Son Espases, i la quarta, dia 30 de novembre davant la Conselleria d'Educació.

"Entenem la situació i estam disposats a establir un calendari, però no és el mateix que t'ho llevin que el fet que t'ho deguin. No els basta amb el 2% i ara es volen quedar amb el 0,9%", ha dit Romero. A més, ha incidit que els empleats públics "volen pagar la seva part en la crisi, però no es pot fer a través dels salaris", ha afegit. El representant de Comissions Obreres, Pep Ginard, ha recalcat que la mesa, en la qual el Govern es limita a informar del que s'aprovarà en el Consell de Govern, representa 38.000 treballadors de la comunitat. També ha recordat la feina feta pels funcionaris durant la pandèmia i ha demanat "seny" al Govern

En aquest sentit, el secretari general del sindicat d'infermeria Satse Balears, Jorge Tera, ha recordat la feina dels sanitaris durant la pandèmia i ha recalcat que en el sector hi ha "frustració, decepció i una sobrecàrrega d'hores de feina descomunal". Per altra banda, Lázaro ha anunciat que Simebal se sumarà a la segona jornada de la vaga de metges a Espanya, convocada per a dia 24 de novembre.

stats