Societat 30/11/2020

Els sindicats protesten davant la Conselleria d'Educació per la congelació del sou dels docents

Consideren que els funcionaris del Govern balear pateixen un greuge comparatiu respecte dels de les altres administracions illenques perquè no se'ls augmentarà el 2%

Ara Balears
1 min
La protesta dels dindicats s'ha fet davant la seu de la Conselleria d'Educació.

PalmaEls sindicats educatius, agrupats en la Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca, s'han concentrat aquest dilluns davant la Conselleria d'Educació per protestar contra la congelació dels sous als funcionaris del Govern balear, que afecta també el professorat. Reclamen el 2% d'augment dels sous que s'aplicarà a la resta de les comunitats autònomes i als funcionaris dels consells insulars, ajuntaments i de l'Estat. També denuncien que no cobraran el 0,9% de pujada que correspon a la inflació.

Consideren que, per aquest fet, pateixen un "greuge comparatiu amb el personal empleat públic de la resta de les administracions" i asseguren que, si no es corregeix, "el professorat ens trobarem l'any 2021 amb una retallada global d'un 2,9%". D'altra banda, defensen que l'executiu illenc està "obligat" a aplicar aquest increment perquè la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2020 estableix aquesta pujada "i, per tant, és de compliment obligat per part de les administracions públiques".

En un comunicat, acusen el Govenr balear de no negociar i manifesten "disgust i indignació" pels seus "posicionaments autoritaris i unilaterals". En aquesta línia, asseguren que en la darrera Mesa d'Empleats Públics, el 30 d'octubre, en què es va tractar el projecte de pressupostos del Govern balear per al 2021, "l'administració es va limitar a informar d'uns fets consumats, desvirtuant, un cop més, el caràcter negociador del màxim òrgan de negociació de l'empleat públic".

stats