Societat 17/08/2021

Els sindicats policials asseguren que no tenen infraestructures "adequades" per atendre l'arribada de pasteres

Han expressat la seva "indignació" per les paraules del ministre de l'Interior, que va dir que no hi havia "cap problema"

2 min
Una de les pasteres que va arribar l'any passat a Cala Figuera.

PalmaLes paraules del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que assegura que no hi ha "cap problema" amb l'arribada de migrants a les Illes i que "hi ha les infraestructures necessàries per donar-hi resposta", han indignat els sindicats policials, que han contradit aquestes afirmacions.

En concret, SUP, SPP, CEP i UFP a les Balears han negat aquest dimarts que disposin d'infraestructures "adequades" per atendre l'arribada de pasteres. A més, en un comunicat que ha recollit Europa Press, han reconegut que s'ha arribat a improvisar "traslladant aquestes persones a estacions marítimes, calabossos i garatges de dependències policials".

Així, els sindicats han expressat "indignació" per les paraules del ministre de l'Interior i han remarcat que fa "anys que demanen que s'articulin unes infraestructures adequades per atendre aquestes persones i que les instal·lacions compleixin les mesures de seguretat i protecció per als policies i per als migrants", així com "més mitjans materials i més personal per fer front a aquesta nova realitat".

Per això, les organitzacions professionals de Policia han tornat a reclamar que es facilitin els mitjans personals i instal·lacions per poder "fer front a les onades massives d'immigrants que arriben a les costes i que posen al límit la capacitat de resposta policial". Cal recordar que només durant el darrer cap de setmana varen arribar més de 100 persones amb pastera a les costes de les Illes.

El PP demana la compareixença de Marlaska

Davant les xifres rècord d'arribada de pasteres, la presidenta del Partit Popular de les Balears i diputada per les illes en el Congrés, Marga Prohens, ha sol·licitat la compareixença a la cambra baixa del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, i del ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivà. En un comunicat asseguren que veuen "imprescindible" que el ministre expliqui si es tracta d'una ruta permanent i de quins recursos i protocols es disposa per a la gestió d'aquesta ruta migratòria.

stats