Societat 23/02/2023

Els sindicats de docents i Educació acosten posicions però no tanquen el nou acord marc

La Mesa Sectorial es tornarà a reunir el pròxim dilluns i la Conselleria presentarà la seva darrera proposta

ARA Balears
1 min
Reunió d'aquest dijous entre els sindicats docents i Educació.

PalmaEls sindicats de docents i la Conselleria d'Educació i Formació Professional han acostat posicions amb relació al nou acord marc. Després de la reunió mantinguda aquest dijous, el conseller Martí March ha anunciat que el pròxim dilluns presentaran als sindicats la darrera proposta.

Amb tot, tant els docents com Educació han fet una valoració positiva de la trobada i recalquen que l'acord és a prop. "Aquest divendres farem arribar la darrera proposta als sindicats perquè puguin decidir el que trobin", ha explicat March. Per part seva, els docents han assenyalat que entre les reclamacions que volen que s'incloguin hi ha el fet que es reconegui la tasca dels tutors. "Volem que es reconegui la feina dels tutors, ja que els suposa un extra que en aquest moment no està reconegut", ha manifestat Víctor Villatoro, del sindicat Anpe, en declaracions a IB3.

El conseller ha remarcat que aquest és un "acord obert", és a dir, que durant tota la legislatura s'hi podran afegir coses noves. "L'acord té un punt de partida potent, que és la creació de la carrera professional, la baixada de ràtios, la baixada d'hores de dedicació i molts altres aspectes", ha subratllat March.

Des d'Educació han recordat que hi ha hagut un procés de negociació i de diàleg que ha "generat confiança, que és el que es necessita per arribar a un acord". "Estam treballant en un informe jurídic i un informe de viabilitat econòmic que s'ha de negociar a nivell de Govern i després s'ha de decidir quan se signa l'acord, en el cas que se signi", ha conclòs el conseller.

stats