Societat 18/06/2019

Ocupació fugaç a la Conselleria d'Educació per reivindicar espai sindical

La Sectorial d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear reclama un local més ample des de l'any 2017

Maria Fuster
1 min
Representants del sindicat UOB a la part exterior de l'edifici on hi ha la conselleria d'Educació

PalmaRepresentants de la Sectorial d'Ensenyament d'Unió Obrera Balear (UOB) han ocupat durant uns minuts el VESTÍBUL de l'edifici de la conselleria d'Educació per reivindicar un local més gran. éS Una demanda que, segons expliquen, varen traslladar al govern per primera vegada l'any 2017.

Un guarda de seguretat ha demanat als mitjans de comunicació i als sindicalistes que abandonAssin l'entrada d'aquest edifici, que és propietat de Sa Nostra, ja que no s'havia demanat cap permís per fer la roda de premsa en aquell lloc. Finalment, UOB ha donat la informació a la part exterior de l'immoble.

UOB assegura que el local que tenen al carrer de Gregorio Marañón i que els va cedir la Conselleria l'any 2016 és massa petit –uns 19 metres quadrats– per a les set persones del sindicat. Consideren que necessiten un local d'uns 30 metres quadrats, segons ha informat la seva portaveu, Joana Maria Romeguera, qui també ha denunciat que ni a Eivissa ni a Menorca, on varen obtenir representants el mes de desembre, tenen un espai per poder atendre els seus afiliats.

El sindicat ha presentat vuit instàncies entre les tres illes adreçades a la Conselleria d'Educació. Des del Govern, segons asseguren els sindicalistes, responen a les seves demandes dient que "de moment no tenen espais disponibles".

stats