Societat 11/09/2020

El sindicat UOB es concentra a la Conselleria d'Educació per reclamar més recursos per als docents

Consideren que cal més espai a les aules i que les ràtios no siguin "abusives" perquè s'hi pugui garantir la distància de seguretat

K. O.
1 min
Membres del UOB concentrats davant de la Conselleria d'Educació.

PalmaQuasi una vintena de membres de la Unió Obrera Balear (UOB) s'han concentrat aquest divendres davant la Conselleria d'Educació i Universitat per reclamar més recursos per als docents. Consideren que cal més espai a les aules i que les ràtios no siguin "abusives" perquè s'hi pugui garantir la distància de seguretat.

L'exportaveu del sindicat Antònia Font ha llegit un manifest en el qual ha afirmat que el curs s'ha iniciat "precipitadament "i que si s'ha aconseguit desdoblar grups, ha estat a costa d'eliminar matèries i desatendre alumnes amb necessitats especials perquè "no han contractat els mestres que fan falta". Sobre això, ha afegit que molts docents es veuen obligats a impartir assignatures que no estan preparats per fer.

Font ha criticat que, a més de la manca de mascaretes als centres, els docents d'Infantil n'hauran de comprar que siguin FFP2 perquè els més petits no en duen i les quirúrgiques no protegeixen la persona que la duu. També ha lamentat que no s'hagin fet tests massius a professors i alumnes abans de començar el curs i que pot suposar que n'hi hagi molts que siguin asimptomàtics.

Durant la intervenció ha manifestat que si l'Estat no envia els doblers "que ens mereixem", la Conselleria "no podeu acotar el cap i esperar que els docents i les famílies us traguem les castanyes del foc i ho paguem amb la nostra salut". Si Educació no rectifica, ha dit, "la protesta serà encara més forta i ferma" durant la vaga del 29 de setembre.

stats