Societat 10/08/2021

Simebal Menorca demana la vacunació obligatòria dels treballadors de geriàtrics

Són partidaris de d'exigir-la per accedir a teatres, museus, cinemes i restaurants

Iván Martín
1 min
Imatge del recinte firal de Maó, centre de vacunació contra la covid-19.

MaóEl portaveu del Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) a Menorca, Claudio Triay, ha demanat que la vacunació completa sigui obligatòria per al personal que treballa a residències i centres sociosanitaris per evitar la propagació de la covid-19. Segons Triay, cal aturar l'onada de contagis entre el col·lectiu més vulnerable: "Ens sorprèn que encara hi hagi personal d'aquests centres sense vacunar i creim que hauria de ser obligatori per una qüestió de responsabilitat personal i professional".

El responsable del sindicat mèdic a l'illa adverteix que en cas contrari "ens podem trobar en un escenari pitjor", i afegeix: "Aquests treballadors es poden contagiar fora i propagar el virus a les residències".

D'altra banda, Claudio Triay és conscient que no es pot exigir la vacunació obligatòria a la població per motius jurídics, però es mostra partidari de restringir els accessos a determinades activitats: "Gràcies a la vacunació ha davallat la gravetat dels ingressos, i per aquest motiu demanam un filtre per accedir a museus, teatres, cinemes i interiors de restaurants".

A més, Simebal insta a "popularitzar" els tests d'antígens i que siguin "econòmics i accessibles, fins i tot en l'àmbit de supermercats". Per últim, Triay ha reiterat la importància de no relaxar-se i continuar complint les normes sanitàries: "És decebedor veure les imatges de botellades perquè els professionals sanitaris fan un gran esforç per mantenir un sistema estressat, i no haurien d'haver d'atendre més casos per irresponsabilitat".

stats