Societat 07/02/2018

Signat l'acord de mesures d'estabilitat per als interins

"Amb aquest acord obrim un camí a donar estabilitat a les persones que es dediquen a l'educació i als centres educatius", ha explicat el conseller d'Educació i Universitat, Martí March

Maria Cifre
1 min
Maria Alarcón, Antoni Baos, Marti March i Norma Alicia

PalmaAquest dimecres dematí, s'ha signat l'acord de mesures d'estabilitat que va aprovar la setmana passada la Mesa Sectorial d'Educació per majoria sindical. Han assistit a la signatura el conseller d'Educació i Universitat, Martí March; la presidenta del sindicat Alternativa docent, Norma Alicia; el secretari del sindicat FE-CCOO, Antoni Baos, i la responsable d'ensenyament de FeSP-UGT Illes Balears, Maria A. Alarcón.

Entre les mesures d'estabilitat, hi ha el compromís de dur a terme oposicions, que tindran lloc anualment i amb les quals es pretén posar fi a la situació actual, en què la borsa d'interins és de quasi el 40%. El primer concurs d'oposicions oferirà 1.007 places, que s'aplicaran també durant els propers cursos 2018-2019, 2019-2020 i 2020, 2021. Si bé el conseller ha afirmat que "no seran suficients aquestes 3.000 places, sí que són necessàries per iniciar el camí que s'haurà de continuar treballant durant la propera legislatura".

Per altra banda, els docents majors de 55 anys amb 10 anys d'experiència a centres públics i aquells amb més de 10 anys de servei tindran preferència durant el procés d'adjudicació de places per a interins. L’ordre de preferència en l’adjudicació de places dels aspirants que reuneixin aquests requisits es determinarà per l’ordre de puntuació amb el qual figurin en les borses d’interins, amb la qual cosa es respectaran els barems de puntuació.

"Aquestes mesures són les més adequades respecte de la situació d'interins que tenim actualment", ha afirmat March. Tot els presents han insistit que l'objectiu principal és donar estabilitat personal i professional als docents i també als centres i al seu funcionament.

stats